Algemene informatie

Welkom op de website van de Wageningse Handbal Vereniging Centauri

Wij zijn een studentenhandbalvereniging, maar wel de enige handbalvereniging in Wageningen. Wij trainen twee keer per week in Sporthal de Bongerd (op de campus) in Wageningen. Zowel de dames- als herentraining is dinsdag van 21.00 uur tot 22.30 uur en op woensdag van 21.00 uur tot 22:30 uur. Als je zin hebt, kom dan gewoon een keer meetrainen! Het maakt niet uit of je al langer handbalt of dat dit je eerste keer is, er is ruimte voor iedereen. De clinics, bedoeld voor mensen die nog nooit gehandbald hebben en dit graag een keertje willen proberen, starten weer op 5 september vanaf 20.30 uur in de Bongerd. Deze zullen plaats vinden tijdens de eerste weken van het academisch jaar. In deze clinics leer je wat de sport handbal inhoudt en kun je kijken of het iets voor jou is. Vanaf 5 september worden zes weken lang clinics gegeven, waarbij elke week iets nieuws geleerd wordt.

Wij spelen geen reguliere competitie, maar we nemen wel elk jaar deel aan het GNSK, het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap. Dit is het grootste meerdaagse studentensportevenement van Nederland. Wij gaan hier met een dames- en een herenteam naartoe. We proberen regelmatig een oefenwedstrijd te spelen tegen een nabijgelegen handbalvereniging. Verder nemen we nog deel aan verschillende (studenten) handbaltoernooien in Nederland en gaan we eens per jaar naar een buitenlands toernooi. Zo zijn we naar toernooien in Tsjechië, Berlijn, Hamburg en Italië geweest. Behalve handballen is bij ons gezelligheid ook heel belangrijk. Zo worden er iedere maand leuke dingen georganiseerd door en voor de Centauri-leden. Zo vieren we jaarlijks Sinterklaas samen, houden we het gezellige oliebollentoernooi om het nieuwe jaar in te luiden en gaan we in de zomer een weekend weg met zijn allen.

Lijkt het je leuk om een keer bij Centauri mee te handballen, dan ben je van harte welkom! De eerste trainingen zijn vrijblijvend, mocht je het leuk vinden om te blijven handballen, dan bedraagt de contributie 20 euro per jaar. Daarnaast zijn sportrechten van Thymos verplicht, deze kunnen gebruikt worden voor meerdere sporten en de kosten hiervan bedragen ongeveer 94 euro voor een heel jaar.

Wil je meer informatie, stuur dan een mailtje naar whv.centauri@wur.nl