General

Centauri weekend 2017

Centauri weekend – 7,8 & 9 juli 2017

Nadat de laatste tentamens van het jaar gemaakt waren, was het eindelijk tijd voor ons jaarlijkse Centauri weekend! Het weekend vond plaats in het uiterste zuiden van het land, dus de Wageningse Centauriërs hadden nog een lange reis voor de boeg.  Gedurende deze reis moesten we allerlei puzzels oplossen die de weekendcommissie had bedacht. Door middel van het oplossen van deze puzzels werd de locatie duidelijk waar het Centauri weekend zou gaan plaatsvinden.

Het scoutinggebouw, waar we het weekend doorbrachten, was gevestigd in Bunde, Limburg. Door het lekkere warme weer van dit weekend was het Zuid-Limburgse heuvellandschap extra mooi. Het scoutinggebouw beschikte over grote grasvelden en zitkuilen waar we overdag verschillende spelletjes speelden zoals trefbal, appels op elkaar stapelen,  oreokoekjes vanaf je voorhoofd in je mond proberen te krijgen zonder je handen te gebruiken en nog veel meer andere gekke spelletjes.

Op zaterdagmiddag zijn we naar de grotten van de Zonneberg in Maastricht  gegaan. We kregen van een privégids een rondleiding door deze mergelgrotten. Dit was erg indrukwekkend. Daarna hebben we nog een terrasje gepakt en genoten van het uitzicht van het mooie Limburg. Zaterdagavond hebben we gesmikkeld van een overheerlijke bbq en daarna zijn we op stap gegaan in Maastricht. De sfeer zat er goed in en het ‘Centauri lied’ werd al luidkeels meegezongen in de trein. Nadat de Centauriërs weer genoeg gedronken hadden  werd de afterparty in het scoutinggebouw voortgezet met een broodje hamburger

Het was weer een top weekend en grote dank aan de weekendcommissie!

Comments Off on Centauri weekend 2017