General

Centauri Weekend 2018

Centauri Weekend – 6, 7 & 8 juli 2018

Het weer werd beter en de stress hoger door aankomende tentamens. De vakantie naderde langzaam maar zeker en dat betekent Centauri Weekend! Nadat de laatste examens waren gemaakt en de laatste verslagen ingeleverd pakte menig Centaurier snel zijn tas in voor het meest beruchte weekend van het jaar. Zoals ieder jaar was de locatie vooraf niet bekend. Slechts een select aantal leden beschikte over informatie over de bijzondere locatie van dit jaar. Vol goede moed en met mooi weer vertrok de stoet vrijdagavond uit Wageningen. De weekendcie zou de weekendcie niet zijn als de leden gelijk een adres kregen. Nee dat was te makkelijk. Daarom werden alle auto´s van plek naar plek gestuurd om zo het adres te kunnen ontcijferen. Tussenstops waren Barneveld, Harderwijk en Lelystad. Na deze fantastische plaatsen gezien te hebben, kreeg iedereen de laatste aanwijzing. Bij Lelystad moest de Houtribdijk afgereden worden om zo de voormalige Zuiderzee over te steken op weg naar het altijd mooi West-Friesland. En mooi dat het daar was. Speciaal voor de gelegenheid was een grote legertent opgezet in een weiland, vlak naaste de koeienstal van Lisa´s ouders. Het zag er behoorlijk pittoresk uit. Na het settelen in de tent, werden de leden ontvangen met een heerlijk koud biertje. Een paar drankspelletjes en een vuurkorf erbij en je hebt het recept voor een heerlijke avond.

Zaterdagochtend werd iedereen al vroeg gewekt door het zonnetje dat de grote tent maar al te graag wilde opwarmen. Tijd om op pad te gaan. Na wat douchen (ook al bijzonder dit moest in een brandweerkazerne) en ontbijten werd iedereen richting de Paus gebracht. Voor iedereen die nu denkt huh, die woont toch in het Vaticaan? De Paus is naast het hoofd van de kerk, ook de naam van de befaamde dorpskroeg van Lutjebroek. Bij de Paus stond een grote schuit op ons te wachten die ons een stukje door West-Friesland zou vervoeren. We hoefden zelf niks te doen, de schipper vaarde ons overal heen waar we wilden. Het weer was fantastisch om een rondje te varen. Mooi zitten, dom kijken, met een muziekje erbij en de nodige biertjes. We zijn even gestopt bij een strandje en zijn daarna doorgevaren naar Enkhuizen. Daar werd in het centrum een crazy 45 gespeeld. En dat ging heel fanatiek. Nadat iedereen zijn adrenaline weer kwijt was (die ontstaan was door het spel én het WK voetbal), vaarden we terug richting de Paus. Onderweg werd iedereen gedropt bij Marcel´s huis. Jazeker, nog een lid dat in dit mooie gebied woont. Bij Marcel stond de barbecue al aan en konden we zo aanschuiven. Nadat onze buikjes weer vol waren, keerden we terug. Daar deden we nog een paar laatste biertjes waarna we opnieuw vertrokken richting de Paus. Dit keer om te feesten.

Zondagochtend was er geen haast. Iedereen mocht rustig zijn bedje uitkomen. Alleen was daar dat zonnetje weer. Na het nodige katervoedsel werd het weer tijd om actief te worden. De weekendcie had een paar spelletjes bedacht om buiten te doen. En Centauri kennende werden die opnieuw fanatiek gespeeld. Na levend vier op een rij en een waterballonnengevecht, was het tijd voor wat buikglijden. Wat verkoeling konden we wel gebruiken op zo´n hete dag. Hierna hebben we nog even rustig gezeten samen en is iedereen langzaam maar zeker richting huis vertrokken. Het was een geslaagd weekend!

Comments Off on Centauri Weekend 2018