General

Internationaal Toernooi Berlijn

Internationaal toernooi – 30 & 31 maart, 1 & 2 april 2018

Zoals elk jaar stak ook dit jaar een groep van Centauri de grens over om in het buitenland een toernooi te spelen. Dit jaar was de plaats van bestemming de hoofdstad van ons buurland Duitsland: Berlijn! Vijf jaar geleden zijn we hier ook geweest, maar dat wisten slechts een paar leden na te vertellen. Tijd om terug te keren naar deze bijzondere stad! Op goede vrijdag moest er vroeg verzameld worden zodat we niet al te laat in Berlijn aan zouden komen. Tegen het einde van de middag arriveerden de heren in Berlijn. De dames deden er iets langer over, maar hadden daar een goede reden voor. (Later konden de heren wel beamen dat het niet aan het rijgedrag van de dames lag). De sfeer zat er in de bus al goed in en dat zette zich gedurende de hele avond voort. We besloten uit eten te gaan bij een Beiers restaurant, net klein oktoberfest! Wij wisten ons wel raad met pullen bier en zongen enthousiast mee met de band. Nadat de buikjes rond waren, was het tijd om te feesten. Sommige leden hebben het tot in de late uurtjes volgehouden.

Zaterdagochtend ging de wekker voor de dames vroeg. Maar dan ook echt vroeg. Met kleine oogjes schoven ze een voor een aan bij de ontbijttafel. Dit ging een zware dag worden. De eerste wedstrijd begon om half 10. Tijd om warm te lopen was er niet. (Wie bedenkt het dan ook om een sporthal onder de grond te bouwen?! Niet te vinden toch). De eerste wedstrijd ging niet soepel maar werd wel gewonnen. Later hadden de dames de smaak te pakken en wonnen ze overtuigend ook de tweede wedstrijd. In de tussentijd sloten een voor een de heren zich bij het gezelschap aan. Solidair mannen! De dames moesten twee wedstrijden verliezen om niet in de finales terecht te komen. Tegen de andere Nederlandse ploeg was dit geen probleem. Het laatste Duitse team echter, leek het wel heel moeilijk te vinden om van ons te winnen. Zo eindigde de dames alsnog tweede in de poule. Na een beetje gesjoemel hebben we er toch voor gezorgd dat we zondagmiddag vrij zouden zijn. Af en toe vals spelen moet kunnen. De heren hadden het iets zwaarder. Logisch ook als je geen wissels hebt en tegen Berlin Allstars moet spelen. Toch hebben ze zich met een beetje hulp van de heren van Gemini goed staande weten te houden. Vaak werd er net aan verloren en een enkele keer gewonnen. Nadat de wedstrijden gespeeld waren, was het natuurlijk tijd voor de traditionele wodka-shower. Na het eten gingen we op nieuw de stad in om te stappen. En dat werd weer geen vroegertje.

Zondagochtend ging de wekker opnieuw vroeg. Dit keer voor zowel de dames als de heren. Om half 10 werden de laatste wedstrijden gespeeld (zonder wissels dit keer). De heren wonnen, de dames verloren. ‘s Middags zijn we met z’n allen de stad gaan bekijken. We lieten ons niet afschrikken door de sneeuw en hebben uitgebreid staan kijken naar de East Side Gallery, Reichstag en Brandenburger Tor. ‘s Avonds sloten we het weekend af met een paar drankjes toe. Maandagochtend keerden we met een voldaan gevoel weer terug naar het warmere Nederland.

IT-commissie bedankt voor dit heerlijke weekend!

Comments Off on Internationaal Toernooi Berlijn