General

Internationaal toernooi Sint-Truiden

International Tournament – 14 tot 17 april 2017
In het Paasweekend is Centauri op een internationaal toernooi geweest in Sint Truiden! We zijn samen met Hastu gegaan, de studenten handbalvereniging van Nijmegen. Het thema wat centraal stond dit weekend was ‘badjassen’.
Op vrijdag 14 april verzamelden we bij onze oude vertrouwde Olympiahal, om gezamenlijk met auto’s naar Sint Truiden te gaan. Alle auto’s waren volbeladen met tassen, eten, en vooral alcohol!

Om vier uur kwamen we aan in Sint Truiden waar we vriendelijk ontvangen werden door de organisatie van het ‘Flanders toernooi’. We sliepen in hetzelfde gebouw als waar het eten was en waar de feesten ’s avonds waren, dus dat kwam ons erg goed uit. Nadat we die avond helemaal gestelleld waren en al onze eerste biertjes ophadden was er een feest. We hebben de hele avond gedanst in onze badjassen!

Helaas ging die zaterdagochtend de wekker al om 8:00. De dames speelden hun eerste wedstrijd namelijk al om 10:00. Na een stevig ontbijtje vertrokken we naar de sporthal. Een aantal heren waren mee om de dames aan te moedigen, ondanks hun brakheid. De dames speelden die zaterdag boven verwachting goed en zijn uiteindelijk derde in de poule geworden.

De heren speelden hun eerste wedstrijd pas om 16:00. Zij hadden dus genoeg tijd om te herstellen van hun kater en uit te brakken in het zwembad. De dames waren al klaar met de wedstrijden en ze hadden voor de 2e wedstrijd van de jongens hun jaarlijkse ‘Wodka shower’. Deze was vrij heftig meer desondanks konden ze toch nog de heren aanmoedigen. Het aanmoedigen was in ieder geval heel enthousiast!

De heren hebben hard gewerkt en zijn uiteindelijke derde geworden in hun poule. Na hun laatste wedstrijd was het de beurt aan de heren voor een Wodka shower. Sommigen zijn er bijna niet leven uitgekomen. Twee heren zijn naar het ziekenhuis moeten gaan. Nadat ze goed verzorgt zijn geworden en naar bed zijn gebracht was het tijd voor een feestje! Sommige hadden nog alcohol in hun bloed van de wodka shower en sommige zaten alweer aan het bier. Het was wederom weer een succesvolle avond voor Centauri!

Op zondag werden de laatste wedstrijden gespeeld. De dames zijn zesde geworden op het toernooi en de heren zevende. Omdat de kantine van de sporthal gesloten was gingen een aantal mensen wat eten bij de bar van een tenniscenter. De baas van deze bar, genaamd Michel, was super aardig en hij nodigde heel Hastauri uit voor een BBQ in zijn bar. Het eten was heerlijk en de speciaal biertjes smaakten nog beter. Het was de perfecte afsluiting van een top weekend!

Op maandagochtend hebben we alle spullen weer ingepakt en zijn we weer richting Wageningen vertrokken. Sommigen hadden nog steeds niet genoeg van elkaar na dit weekend en hebben het weekend afgesloten met wat afhaalchinees.
Het was een top weekend met dank aan de internationale toernooi commissie!

Comments Off on Internationaal toernooi Sint-Truiden